Угорщина та Австрія хочуть посилити охорону зовнішніх кордонів ЄС. Чому

Австрія та Угорщина наполягають на посиленні охорони зовнішніх кордонів ЄС через значну кількість нелегальних мігрантів, які прибувають до Європи

Про це заявили канцлер Австрії Себастіан Курц та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі у Відні, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Орбана, без посиленого захисту зовнішніх кордонів під загрозою опиняється свобода пересування всередині ЄС: оскільки зовнішні кордони відкриті, то у країн виникає бажання закрити внутрішні.

"І це якраз протилежність того, що ми позначаємо як "Шенген", - сказав Орбан, додавши, що підтримує в "найрадикальнішій формі" охорону зовнішніх кордонів ЄС - "як це зробила Угорщина, збудувавши загорожу на кордоні".

Курц зауважив, що Австрія не має наміру приєднуватися до критичних голосів країн "Вишеградської четвірки" на адресу ЄС, а радше бачить свою роль як моста між цими державами та рештою Євросоюзу.

"Нашою метою має бути зниження напруженості в Європейському Союзі, щоб разом ми знову стали сильнішими", - наголосив він.