Китайські жінки витрачають мільйони на чотирьох віртуальних бойфрендів. Навіщо

Молоді жінки в Китаї шаленіють від мобільної гри "Любов і продюсер", де користувач виступає в ролі телевізійного продюсера-жінки, яка повинна врятувати продюсерську компанію свого батька, розвиваючи романтичні відносини з чотирма героями

За деякими оцінками, в січні китаянки витратили не менше $32 млн, здійснюючи покупки в цій грі, пише Quartz.

"Любов і продюсер" (Love and Producer) - найпопулярніша гра серед молодих жінок Китаю на даний момент. За даними дослідницької компанії Jiguang, гра зібрала понад 2 млн активних користувачів з моменту її запуску в грудні, причому переважна більшість з них - молоді жінки у віці близько двадцяти років.

Зараз гра займає перше місце серед найпопулярніших додатків в китайському App Store. За оцінками Jiguang, в січні гравці витратили не менше 200 млн юанів, або близько $32 млн в процесі гри.

Сюжет гри побудований на ідеї порятунку дівчиною продюсерської компанії батька через відродження популярного шоу.

За сюжетом в героїню закохуються четверо героїв: Лі Зейан, молодий засновник і генеральний директор, "жорсткий зовні, але м'який всередині", Бай Ци, співробітник спецназу, який дає жінці відчути себе захищеною, Сюй Мо, геніальний вчений з ультрависокою IQ, і Чжоу Цілу, поп-ікона, безтурботний і романтичний герой.

Звичайно, все це не безкоштовно. Під час гри потрібно витрачати "фіолетові діаманти", щоб ходити на побачення з віртуальними героями.

І щоб продюсерська студія працювала, вам потрібно продовжувати створювати шоу, використовуючи "карти" різного ґатунку, які підвищують ключові переваги вашої компанії, такі як "прийняття рішень" та "креативність".

І алмази, і картки надаються в якості винагороди, коли героїня виконує місії, але їх завжди можна отримати набагато швидше, якщо вона готова платити за них реальні гроші.

"Любов і продюсер" - це, по суті, "візуальний роман", жанр інтерактивної гри, що виник в Японії в 90-х. Гравцям просто потрібно натискати на екран, щоб продовжувати розповідь.

По дорозі вони повинні робити вибір, який призведе до повороту сюжету. Головна відмінність нової гри в тому, що жінки можуть навіть отримувати телефонні дзвінки від своїх "бойфрендів", але можуть відповідати тільки  текстом зі списку підготованих відповідей.

Гра розроблена компанією Pape Games, розташованій в Сучжоу, місті недалеко від Шанхая. Останнім хітом компанії став Miracle Nikki - модна гра, випущена в 2015 році, в якій гравцям потрібно було розблоковувати химерний одяг, взуття та зачіски для своєї героїні. Pape Games не відповіли на запит коментаря для цієї історії.

Читайте також: Закохатись у сімейну пару. Чому поліаморію називають майбутнім стосунків