У ЦРУ розповіли, навіщо директори російської розвідки літали до Вашингтону

Керівники російських Федеральної служби безпеки, Головного розвідувального управління та Служби зовнішньої розвідки їздили до США для зустрічей із представниками Центрального розвідувального управління та обговорення проблемних питань

Про це повідомив директор ЦРУ Майк Помпео у листі лідеру Демократичної партії в Сенаті США Чаку Шумеру, передає Reuters.

"Ми періодично зустрічаємося з нашими колегами з російської розвідки з тієї ж причини, що й наші попередники, - щоб забезпечити безпеку американців", - написав Помпео.

Директор ЦРУ додав, що під час цих зустрічей обговорюються "складні питання, по яких російські та американські інтереси не збігаються".

Лідер демократів у Сенаті розкритикував відповідь Помпео, заявивши, що лист не відповідає на жодне з питань, порушених у зв'язку з цим візитом. Так, Шумер питав, яким чином директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, який перебуває під санкціями США і якому заборонений в'їзд, міг потрапити до країни. Наришкін був у "чорному списку" з 2014 року у зв'язку з окупацією Росією українського Криму.