Британський Монетний двір випустив "золоту" криптовалюту

Дорогоцінний метал забезпечує цінність токенів під назвою Royal Mint Gold (RMG). Система функціонує на блокчейні, а 1 RMG еквівалентний 1 граму золота

Про це пише Сointelegraph.

Вперше Монетний двір Великобританії заявив про плани випустити свою криптовалюта в грудні 2016 року. Таким чином організація збиралася повернути інтерес до дорогоцінних металів.

Володарі криптозолота повинні отримати всі переваги блокчейн-транзакцій, але при цьому будуть впевнені, що їх заощадження мають під собою матеріальну основу і, на відміну від звичайної криптовалюти, не схильні до неконтрольованих змін курсу.

По факту, британці просто дають більш технологічну можливість зберегти свої заощадження з прив'язкою до золота.

Інвестори отримують можливість здійснювати операції з золотом, яке зберігається в сейфах і сховищах Royal Mint, використовуючи цифрову валюту Royal Mint Gold.

Кожна така "монетка" буде прирівнюватися до одного граму золота. Технологія дозволить скоротити витрати на обслуговування і зберігання золота, які неминучі при здійсненні касових операцій з "фізичним" дорогоцінним металом.

Наприклад, сам Британський монетний двір стягує комісію за використання свого золотосховища в розмірі від 0,5% до 1% від середньої вартості активів клієнта в рік.

Рік з невеликим знадобилося монетному двору, щоб реалізувати свої плани. Тепер можна інвестувати в криптовалюту без побоювання, що завтра буде втрачено все.

Але очевидно, що при такому підході криптозолото стає нецікавим інструментом для значної частини покупців. Золото хоч і є одним з найбільш надійних і звичних засобів заощадження, але не дозволяє розраховувати на двократне зростання курсу, як у випадку з біткоїнами.

Окрім британці, один з найстаріших монетних дворів Австралії виступив з подібною ініціативою. Монетний двір міста Перт теж веде розробку криптовалюти, забезпеченої дорогоцінними металами, в тому числі золотом.

За прогнозами австралійців, їх криптозолото може почати функціонувати вже через 12-18 місяців. До цього дубайська ІТ-компанія OneGram в партнерстві з онлайн-платформою для торгівлі золотом GoldGuard створила криптовалюту OneGramCoin, яка прирівнюється до одного граму золота.

Читайте також: Маніпулювати, заробляючи мільярди. Чому курс біткоїна "скаче" на десятки тисяч доларів