Політв'язень Клих має проблеми з ногами та ймовірні психічні розлади, - адвокат

За інформацією адвоката, український політв'язень Станіслав Клих може мати туберкульоз кісток, а також психологічні проблеми

Про ц ена своїй сторінці у Facebook написала російська правозахисниця, учасниця "Уральської правозахисної групи" Тетяна Щур. 

Вона зауважила, що 31 січня до українця пустили адвоката Романа Качанова, який спілкувався з чоловіком протягом трьох годин. 

Адвокат розповів, що Станіслав почувається задовільно, тільки у нього постійно болять ноги, через що Клих підозрює, що у нього туберкульоз кістки. 

"Роман Качанов детально сфотографував загоєні зараз численні глибокі пошкодження шкірних покривів на різних частинах тіла. Що вони з себе представляють, розбиратися фахівцям. Все це дуже схоже на сліди тортур, чим очевидно і є", - розповіла Щур.

Вона додала, що українець написав низку заяв, в тому числі і прохання про зустріч з психологом, що адвокат спробує організувати найближчим часом.  

"Незважаючи на доброзичливість і здатність до спілкування, на розвинену живу мову, зміст його розмов, фантастичні нав'язливі картини з минулого життя, нереальність яких підтверджена мамою Станіслава, викликають серйозні побоювання щодо його душевного здоров'я", - підсумувала Щур. 

  • Раніше громадська активістка Ольга Афанасьєва повідомила, що стан здоров'я Клиха різко погіршився, він перебував у комі шість днів. Також вона тоді повідомила, що його забирали до психіатричної клініки.
  • Восени 2013 року київський журналіст та вчитель історії Клих вирушив до своєї дівчини у російське місто Орел. Там його схопили спецслужби й змусили "зізнатися" у тому, що він нібито воював на стороні повстанців у Чечні й бачив там Арсенія Яценюка. 
  • Українця засудили за кількома "важкими" статтями російського Кримінального кодексу.
  • Наприкінці серпня у рідних Станіслава обірвався зв'язок із ним, після чого з'явилася інформація про те, що Клиха начебто утримують у психлікарні.
  • 8 вересня правозахисник, представник Медійної ініціативи за права людини Марія Томак повідомила, що Клиха повернули з психіатричної лікарні назад до колонії у місті Верхньоуральськ.
  • 17 жовтня мати українського політв'язня Станіслава Клиха сказала, що її син погано почувається, виснажений психічно і фізично.