На Миколаївщині загинув у ДТП екс-голова облради Володимир Луста, який у 2014 році відстоював єдність України

У вівторок, 6 лютого, в Миколаївській області загинув у ДТП депутат і колишній голова місцевої обласної ради Володимир Луста, а також його водій. Водія іншого транспортного засобу госпіталізували з травмами

Про це повідомляє місцеве видання "НикВести".

Прес-служба поліції Миколаївщини у Facebook уточнює, що аварія сталася близько 07:00 у Вітовському районі на автодорозі Калинівка-Снігурівка-Березнегувате біля села Партизанське. Toyota Land Cruiser, у якій перебували водій і пасажир 33 і 57 років, зіткнувся з вантажівкою "КамАЗ" із причепом. Чоловіки в позашляховику загинули на місці. Водія вантажівки госпіталізували у важкому стані.

Відкрито провадження за ознаками ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особи, які керують транспортними засобами".

Володимир Луста працював заступником голови Снігурівської райради, директором аграрно-торгового підприємства, головою Снігурівської райдержадміністрації, головою Снігурівської райради, депутатом Миколаївської облради та Снігурівської райради.

Навесні 2014 року під час російського вторгнення в Україну Луста працював виконуючим обов'язки голови Миколаївської облдержадміністрації і був єдиним офіційним керівником вищого рівня, що не залишив посаду після подій на Майдані. Володимир Луста відстоював у Миколаєві територіальну цілісність України та виступав на мітингах проти російської агресії, закликаючи миколаївців до єдності. Він взяв на себе відповідальність і керував областю, поки не залишив посаду під час люстрації.