Найбагатші люди у світі криптовалюти. Список Forbes

Видання Forbes вперше опублікувало список "Найбагатших людей в світі криптовалюти". Рейтинг називають ідейним продовженням списку 400 найбагатших американців, який журнал пише з 1982 року

Про це йдеться на сайті Forbes.

Оцінка стану проводилася на основі декількох показників: обсягу криптовалюти в наявності (підтвердженого декількома доказами), податкових виписок про торгівлю криптоактивами, продажу або володінні часткою в криптобізнесах.

Вартість криптовалюти, якою володіють учасники списку, зафіксована за курсом від 19 січня 2018 року. Мінімальний статок для потрапляння в топ - $ 350 млн. Середній вік учасників - 42 роки проти 67 років у членів традиційного "Forbes 400".

Кріс Ларсен, 57 років - $ 7,5 млрд- $ 8 млрд

Виконавчий голова і колишній CEO Ripple - компанія, яка займається проведенням міжнародних банківських транзакцій, використовуючи блокчейн. У його персональному володінні знаходяться 5,2 млрд XRP, випущеного Ripple токена. Сама компанія розпоряджається 61 млрд XRP, капіталізація цього активу - $ 95 млрд.

Джозеф Любін, 53 роки - $ 1 млрд - $ 5 млрд

Уродженець Торонто і колишній топ-менеджер Goldman Sachs є одним із засновників блокчейн-платформи Ethereum. Також він заснував компанію ConsenSys, у якій більше 600 співробітників і представництва в 28 країнах. Її спеціалізація - допомога криптокомпаніям при запуску і випуску токенів, а також консалтинг.

Чанпенг Зао, 41 рік - $ 1,1 млрд - $ 2 млрд

Менш ніж за сім місяців Зао, більш відомий просто як CZ, заснував найбільший в світі кріптообменнік Binance. Набравши 6 мільйонів активних користувачів, Зао розширив бізнес до трьох країн в спробі уникнути тиску з боку регуляторів.

Брати Уінклвосс, 36 років - $ 900 млн - $ 1,1 млрд

Тайлер і його брат-близнюк Кемерон стали героями одного з найяскравіших камбеків в історії американського бізнесу. Вони купили біткоїни в 2012 році, коли попит був невеликий, і тримали актив. А ще вони створили в Нью-Йорку обмінну біржу, яка нещодавно подолала позначку в $ 300 млн щоденних транзакцій.

Меттью Меллон, 54 роки - $ 900 млн - $ 1 млрд

Спадкоємець багатої банківської імперії, Меллон займається криптовалютою вже кілька років, незважаючи на попередження близьких і друзів. Він був одним з перших інвесторів XRP, запущеного Ripple токена.

Брайан Армстронг, 35 років - $ 900 млн - $ 1 млрд

В золотій лихоманці цифрової епохи Армстронг саме той хлопець, що заробляє на продажу літаків для вимивання золота. Брайан заснував криптовалютную біржу Coinbase в 2012 році.

Меттью Росзак, 45 років - $ 900 млн - $ 1 млрд

Як говорить сам інвестор: "Я був дуже щасливий і заявився рано". Він дізнався про біткоїни в 2011 році і був учасником перших ICO. Крім того, він завжди шукає "новеньких" - за словами Розсака, він подарував Біллу Клінтону і Річарду Бренсону їх перші біткоіни.

Ентоні Ді Лорио, 43 роки - $ 750 млн - $ 1 млрд

Ді Лорио вклав частину коштів для заснування блокчейн-платформи Ethereum, а також володіє рядом сторонніх криптоактивів. Його стратегія проста - потрібно входити рано, а як тільки актив підросте і добре окупиться, грошима можна накачувати новий перспективний коін.

Брок Пірс, 37 років - $ 700 млн - $ 1 млрд

Колишній актор дитячого театру, Пірс встиг побувати засновником дюжини кріптокомпаній, включаючи Mastercoin, Coinbase і Ethereum. Зараз він погрожує пожертвувати $ 1 млрд децентралізованому автономному ком'юніті, яке буде зареєстровано в якості благодійної організації - рішення про розподіл коштів прийматимуть при використовуючи блокчейн.

Міхаель Новогратц, 53 роки - $ 700 млн - $ 1 млрд

Колишній мільярдер, а також відомий хедж-менежер готується здійснити камбек у вищу лігу. Він займається криптовалютою з 2013 року, а в два роки тому покинув Fortress Investment Group, щоб повністю сфокусуватися на цій сфері.

Брендан Блумер, 31 рік - $ 600 млн - $ 700 млн

Уродженець штату Айова, бізнес якого зосереджений в Гонконзі, організував одне з найбільших ICO на суму понад $ 1 млрд для блокчейн-блатформи EOS.IO. Правда, перший продаж віртуального активу він зробив ще в 14 - тоді Блумер торгував цінними предметами в онлайн-іграх.

Ден Ларімер, 35 років - $ 600 млн - $ 700 млн

Софтерний інженер, який працював на американську військову індустрію, поки не пережив екзистенційну кризу і не пішов з роботи. Ден зайнявся створенням "системи, яка запропонує життя, свободу і процвітання для людства". В результаті Ларімер стояв біля витоків трьох блокчейн-платформ, включаючи EOS.IO.

Валерій Вавилов, 38 років - $ 500 млн - $ 700 млн

На Валерія сильно вплинуло те, як він спостерігав за фінансовим колапсом своїх батьків, які втратили гроші при розвалі СРСР - він зацікавився мережами, які не будуть контролюватися з одного центру. А десятиліття потому Вавилов заснував компанію Bitfury, яка займається майнінгом.

Читайте також: Маніпулювати, заробляючи мільярди. Чому курс біткоїна "скаче" на десятки тисяч доларів