У Росії через майнінг криптовалют згорів багатоповерховий будинок

У російському місті Артемі чоловік перенавантажив мережу приладами для майнінгу криптовалют і спалив будинок

Про це повідомляє "Медуза".

Вніч на 6 лютого шестиповерховий будинок у місті Артем (Приморський край) зайнявся у вогні. Пожежа розповсюджувалась по верхніх поверхах з великою швидкістю через сильний вітер. Вогонь вдалося локалізувати тілько до 7 ранку. Ніхто з мешканців будинку не загинув. Одну людину госпіталізували через ускладнення, які виникли у нього від вдихання чадного газу.

Один з мешканців будинку розповів, що прокинувся в ту ніч від того, що у дворі раптово стало дуже світло.

“Щоб зрозуміти, що це за світло, я вибіг на балкон і насамперед побачив: чоловік років 45 тікав з під'їзду. Він був у зимовому одязі і з двома системними блоками в руках. Він їх впускав, піднімав і знову втікав”, - розповідає свідок.

В управлінні служби надзвичайних ситуацій Приморського краю заявили, що в квартирі, де був осередок пожежі, знайдено “обладнання, яке за габаритами схоже на обладнання для майнінгу”. Серед знахідок були системні блоки, охолоджувачі, відеокарти та інша техніка.

За підрахунками, повністю згоріло вісім квартир, ще сорок отримали серйозні пошкодження. Під час пожежі прорвало труби опалення, тобто ті квартири, до яких не дійшов вогонь, заливало окропом. На вулиці під час пожежі було приблизно 28 градусів морозу.

Ремонт мешканцям постраждалих квартир доведеться робити виключно за свій рахунок, адже мерія відмовилась їм допомагати.

Читайте також: Маніпулювати, заробляючи мільярди. Чому курс біткоїна "скаче" на десятки тисяч доларів