Законопроект про визнання Голодомору геноцидом внесли до ізраїльського парламенту

Депутат Кнесету Акрам Хасон представив на розгляд парламенту законопроект, що оголошує 6 грудня офіційним днем ​пам'яті жертв Голодомору, який визнається актом геноциду

Про це повідомляє Newsru.co.il.

У поясненнях до закону стверджується, що Голодомор був спланований "радянською владою, щоб нанести удар по українській нації і української національній ідентичності".

Після ухвалення законопроекту міністр освіти матиме право призначати заходи, приурочені до цього дня, а прем'єр-міністр оголошувати про проведення офіційної церемонії.

В оточенні депутата Хасон пояснили, що ідея законопроекту виникла у нього після візиту в Україну в рамках делегації депутатів Кнесету від комісії з питань внутрішніх справ в грудні 2017 року.

"Депутат Хасон відвідав музей Голодомору і залишився під глибоким враженням, і це спонукало його ініціювати цей закон", - заявили наближені депутата.

Радіостанція "Галей ЦАХАЛ" повідомила з посиланням на анонімні джерела в МЗС Росії, що Москва розгнівана цією ініціативою депутата і загрожує різким погіршенням відносин з Ізраїлем, якщо законопроект буде затверджено Кнесетом.

Зазначимо, що це вже друга спроба подати подібний законопроект до Кнесету. У попередній раз законопроект про визнання Голодомору актом геноциду зняли з розгляду, бо не було необхідної підтримки серед депутатів.