Тропіки у власній квартирі. З'явився домашній міні-сад, що відтворює будь-який мікроклімат

Міні-сад для кімнатних рослин керується зі смартфона і здатний імітувати схід, захід сонця, зливи і навіть блискавки, щоб рослини повірили, ніби знаходяться в природних для себе тропічних лісах або посушливих степах

Про це пише Digital Trends.

Доглядати за домашніми рослинами досить складно і клопітно, оскільки потрібно враховувати дуже багато чинників: як їх поливати, при якій температурі тримати і на якому підвіконні.

Рішенням всіх цих проблем може стати домашній міні-сад SmartTerra. На вигляд це звичайний контейнер з квітами, але фактично це суперсучасна система, яка створює будь-який мікроклімат і дозволяє з легкістю вирощувати вдома навіть найбільш примхливі рослини.

SmartTerra імітує схід, захід сонця, зливи і навіть блискавки, змушуючи рослини "повірити", що вони знаходяться в ідеальних для себе природних умовах, а не в міській багатоповерхівці.

Вся інформація по ідеальному для рослин режиму є в додатку для смартфона SmartTerra. З його допомогою можна керувати мініатюрною екосистемою і отримувати всю необхідну інформацію в режимі реального часу.

"У SmartTerra також є нічний режим з м'яким точковим підсвічуванням і функція "звуки природи", яка відтворює атмосферу тієї місцевості, де зазвичай зустрічаються обрані вами рослини, - пояснив творець міні-саду Сурі Муджалінктракул. "Ви можете милуватися заходом перед сном або дивитися на краплі дощу", - додав він.

Для виробництва SmartTerra розробники запустили кампанію на Kickstarter, де планують зібрати $50 000. Першим покупцям міні-сад буде доступний лише за $ 199.

Читайте також: Пустелі, тонелі, і жодного грунту. Хто і навіщо вирощує овочі у "вертикальних фермах"