Успішний початок нового року підтверджує амбітні плани компанії "РОСАВА" - Новини компаній

Робота українського виробника шин "РОСАВА" без зимових канікул дала позитивні результати

У січні, незважаючи на звичний для багатьох ринків період новорічно-різдвяних свят, білоцерківські шинники традиційно, другий рік поспіль, відмовилися від зимових канікул, виконуючи взяті на себе зобов'язання перед партнерами. Робота кипіла. Шини щодня вироблялися і відвантажувалися на всі ринки. Тому не дивно, що у січні експорт  зріс на 21% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Попит на українські шини був результативнішим  у Європі, де  їх продаж збільшився на 29%. Лідери продажу  - Словаччина, Німеччина, Польща. Відзначено активність продажу  на Близькому Сході - у січні експортні поставки зросли до  Йорданії.  У кілька разів збільшилися обсяги продажу до  країн Африки, особливо до  Алжиру та  Тунісу. З початку нового року зріс продаж до  Америки,  найбільш активними були ринки Панами та  США.

Що стосується внутрішнього ринку, то продаж теж виріс, поки що на 8%, але цей показник для січня є досить непоганим. Вимогливий український споживач, який знає ціну і грошей, і якості, все частіше став купувати шини вітчизняного виробництва. І не тільки з метою підтримувати національних виробників, а й  тому,  що якість продукції дійсно змінилася на краще, асортимент шин став різноманітнішим, з'явилися нові шини з 17 і 18 дюймами, а ціна стала доступнішою порівняно з імпортними аналогами.

Якщо говорити про структуру продажу  шин по групах, то в січні відзначено загальне зростання на 13% у порівнянні з аналогічним показником минулого року. Позицію лідера посіли  шини для легкових автомобілів, зростання продажу  яких збільшилося на 9%.

У компанії "РОСАВА" не сумніваються, що успішний початок нового року послужить досягненню не менше успішних результатів, виконанню  намічених планів і не лише  в частині продажу , але і у решті напрямків діяльності.