"В Європі знають, хто винен у розстрілах Майдану", - Янукович про заочне розслідування справи

Екс-президент Віктор Янукович незадоволений рішенням суду про дозвіл на заочне розслідування щодо нього та вважає, що його адвокатів спеціально не допустили до суду

Про це йдеться у його зверненні, опублікованому на сторінці у Facebook прес-секретаря його сина Олександра Януковича Юрія Кирасира.

"Перед трагічною річницею розстрілів людей на Майдані в лютому 2014 року нинішній український режим пішов на злочинні заходи - за допомогою сили усунути моїх адвокатів від участі в так званій справі про Майдан, яке "розглядається"  в Печерському районному суді м. Києва", - заявив Янукович.

Екс-президент вважає, щор це "панічна реакція нинішньої влади на те, що з кожним днем ​​в Україні та світі дізнаються все більше фактів причетності її представників до найтяжчих злочинів".

"Уже в Європі і світі відкрито говорять про причетність "нинішніх керівників" до масових розстрілів людей на Майдані в 2014 році. Називаються конкретні імена - Парубій, Пашинський, Луценко. Будуть названі і ще", - каже Янукович.

Він вважає, що його адвокатів спеціально не допустили до суду, щоб суддя зміг винести рішення про початок розслідування щодо нього.

"Для цього в Печерському суді м. Києва із застосуванням сили не допустили моїх захисників до судового процесу, замінили їх на "прокурорського" адвоката, якому вистачило за 40 хвилин досліджувати 110 томів справи і понад 100 годин відеоматеріалів, щоб дати можливість "ручному" судді винести рішення про початок досудового розслідування відносно мене", - заявив екс-президент.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва дозволив здійснити заочне досудове розслідування щодо Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького.