Американського політика, яка виступає проти сексуальних домагань, звинуватили в сексуальних домаганнях

Главу жіночого об'єднання в законодавчих зборах Каліфорнії Крістіну Гарсія звинуватили в сексуальних домаганнях

Про це повідомляють AP News.

За словами її підлеглого Даніеля Фіерро жінка підійшла до нього в роздягальні після однієї з ігор в софтбол, а потім "погладила його по спині, стиснула сідниці і спробувала доторкнутися до паху".

Гарсія в відповідь на звинувачення Фіерро заявила, що не пам'ятає подібних вчинків, що суперечать її цінностям, і згодна повністю брати участь в розслідуванні інциденту. Первинну перевірку слів її підлеглого проведуть співробітники Заксобранія Каліфорнії.

Крістіна Гарсія також відома як одна лідерів руху проти сексуальних домагань #MeToo. У грудні 2017 року журнал Time включив Гарсію в число "руйнівників тиші" - людей, які заявили про домагання або публічно підтримали подібні заяви.

Довідка:

Під хештегом #MeToo люди розповідають про те, як стали жертвами сексуальних домагань.

Флешмоб почався з допису американської акторки та співачки Аліси Мілано. У своєму Twitter вона написала: "Порада від друга: якщо всі жінки, які пережили сексуальне домагання, напишуть "Я також", ми зможемо показати людям масштаб проблеми".

Мілано закликала всіх, хто мав справу з домаганнями, підтримати акцію.

У деяких дописах не уточнювалося, про кого саме йдеться, натомість хтось прямо звинуватив конкретних людей. Найбільше дісталося Гарві Вайнштайну — його звинуватили в домаганнях до понад сорока відомих жінок.

Гарві Вайнштайн - один з найвпливовіших голлівудських продюсерів. Стрічки, створені за його участі, неодноразово завойовували "Оскар", який вручає Американська кіноакадемія, в різних номінаціях, в тому числі за кращий фільм.

На початку жовтня в The New Yorker і The New York Times вийшли статті про численні скарги жінок на домагання з боку відомого продюсера. Це викликало хвилю зізнань та нових секс-скандалів з іншими відомими людьми.

  • 10 жовтня 2017 року продюсер і засновник кіностудії Гарві Вайнштайн був вимушений покинути власну компанію The Weinstein Company, яку він створив разом із своїм братом Бобом, через секс-скандал.
  • Влада Франції почала процедуру позбавлення голлівудського продюсера Гарві Вайнштайна ордена Почесного легіону через підозри в сексуальних домаганнях, а члени Американської кіноакадемії виключили продюсера Гарві Вайнштайна з організації через підозри в сексуальних домаганнях.
  • На початку листопада секс-скандал розгорнувся і навколо Кевіна Спейсі - після звинувачень з боку актора Ентоні Реппа в домаганнях в 1986 році, коли Репп був неповнолітнім.
  • Через це актор позбувся контракту з Netflix, а сервіс припинив зйомки серіалу "Картковий будиночок". 
  • Окрім Реппа в домаганнях актора звинуватили ще кілька людей, серед яких режисер-документаліст Тоні Монтана, бармен з Великобританії Деніел Біл і актор Роберто Кавазос.