Смерть дитини від кору на Закарпатті: Дівчинці не робили щеплення з релігійних міркувань

За інформацією Закарпатської ОДА, померлій від кору 5-річній дівчинці раніше відмовилися робити щеплення з релігійних причин

Про це на своєму офіційному сайті написав очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Він нагадав, що 5 лютого на Закарпатті зафіксували перший летальний випадок від кору, коли померла 5-річна дівчинка з Тячівського району.

"Дитина не була щеплена від кору в 1-річному віці (саме тоді робиться перше щеплення), оскільки батьки відмовилися робити це з релігійних міркувань" - наголосив Москаль. 

За його словами, 14 січня у дівчинки підвищилася температура до 39 градусів, далі з’явився характерний висип. При цьому її матір захворіла за тиждень до цього.

"Незважаючи на всі симптоми важкої хвороби, батьки звернулися в районну лікарню аж на 5-й день, 19 січня. Дівчинка потрапила на стаціонарне лікування у вкрай важкому стані й була переведена на штучну вентиляцію легень", - розповів Москаль.

Дитину через два дні перевезли до обласної дитячої лікарні в Мукачевому, туди ж для консультації викликали навіть лікарів зі столиці. Втім, все було марно. Причиною смерті став важкий перебіг кору.

Читайте також: Спалах кору в Україні. Чи варто панікувати