Чоловіка на зупинці у Києві вбив 27-річний молодший лейтенант. Потрібна програма психологічної допомоги учасникам АТО, - Матіос

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів подробиці про особу підозрюваного в умисному вбивстві людини біля станці метро "Чернігівська" у Києві й звернув увагу на відсутність дієвої програми психологічної реабілітації учасників АТО, через що, на його думку, й трапляються подібні трагедії

Про це він написав у Facebook.

"Вчора в столиці близько 13 год. поблизу станції метро "Чернігівська" на автобусній зупинці молодший лейтенант Б. (1990 р.н, контрактник в/ч з місцем постійної дислокації - Біла Церква) ударом ножем у область серця вбив громадянина Ю. (1983 р.н.) ...Конфлікт виник під час очікування у черзі на маршрутний автобус. Офіцер пішов у найближчий магазин, купив ножа, повернувся і вбив людину, яка зробила йому зауваження.", - навів Матіос уривок з доповіді військового прокурора Київського гарнізону.

Підозрюваний служив у 72-й окремій механізованій бригаді.

Офіцера затримано, оголошено підозру про умисне вбивство.

За даними голови військової прокуратури, "зовсім недавно" цей офіцер разом зі своєю частиною повернувся з АТО.

"Це наслідки війни, до яких сліпа держава", - наголосив Матіос, й закликав вжити термінових заходів для запровадження програми психологічної допомоги тим, хто має набутий у бойових діях посттравматичний синдром.

За його словами, наразі відповідальним за впровадження даної програми є в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун та Верховна Рада:

"Невже наш вічно тимчасовий міністр охорони здоров'я і народні обранці сліпі того, що військові страждають посттравматичним синдромом внаслідок бойових дій? Невже за 4 роки майже війни не можна знайти кошти та розробити програми для реабілітації тих, хто повернувся з АТО?".