Монетизація субсидій це маніпуляція та шахрайство, - Кива

Замінити субсидії на грошову компенсацію пропонують для того, аби відволікти увагу суспільства від питання власності на український енергетичний комплекс

З такою заявою голова Соціалістичної партії України Ілля Кива виступив в ефірі Еспресо.TV.

"Це маніпуляція, шахрайство і в першу чергу приниження. Взагалі, синонім слова "субсидія" - це не допомога, це приниження. Й будь-які нові вигадані форми використвуються лише для того, аби відволікти Вашу увагу від дійсності і показати цю нібито "турботу" про громадян України з боку сьогоднішнього нашого уряду. Мовляв, то нічого, що ми піднімаємо тарифи, натомість Ви маєте можливість принизитися, випросити ось цю подачку. А як Ви хочете подачку отримати? У вигляді шматочка ковбаси? Чи знизити трохи Вашу оплату?", - прокоментував він. 

Натомість, наголосив політик, головними досі лишаються проблеми формування тарифів і власності на компанії-нергопостачальники.

"Усю тарифікацію (комунальних послуг - ред.) у нашій країни злочинним шляхом завищено. Вона дає можливість збагачуватися певній дуже вузькій категорії людей. Оскільки енергетичний комплекс у нашій країни належить приватному власнику, це не надходження до бюджету, а всього лишень збільшення статків певних осіб, які, до речі, перебувають під санкціями усього світу. Натомість всередині нашої країни вони мають дуже ефективний бізнес, "ефективність" якого полягає виключно у щорічному підвищенні тарифів на електроенергію, на газ й на воду. Як наслідок, усім тим, що належить українському народові, користуються 3-4 людини, які навіть не є громадянами України. Ось що є найстрашнішим", - пояснив Кива.

Таким чином, монетизацію субсидій пропонується запровадити "аби відволікти увагу й хоч якось збити людський гнів, котрий найближчим часом охопить усю країну", вважає він.