Меру Одеси Труханову оголосили підозру у розкраданні коштів, - ЗМІ

НАБУ оголосило підозру меру Одеси Геннадію Труханову та ще 4 чиновникам у розкраданні коштів

Про це повідомляє "Лівий берег" з посиланням на джерела у НАБУ.

НАБУ і САП оголосили, що підозрюють голову Одеської міськради та ще чотирьом чиновникам у розкраданні великої суми коштів. За інформацією, йдеться про справу продажу заводу "Краян".

Окрім Труханова, оголошено про підозру заступнику мера Павлу Вугельману, директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору, голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрябаю, а також ще одному чиновнику мерії, ім'я якого не названо.

Усі підозрювані наразі перебувають за кордоном. Повідомлення про підозру їм направили за місцем проживання та за місцем роботи.

На початку 2016 року адмінкорпус заводу "Краян" був проданий за 4 млн грн, а у вересні того ж року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн грн. Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року.

Труханов вже понад місяці не з’являється на роботу. Спочатку пішов у відпустку 26 грудня. Потім вирішив продовжити відпочинок ще на 3 дні до 21 січня. 12 лютого стало відомо, що Труханов після завершення довготривалої відпустки поїхав у відрядження до Чехії.