"Укрспирт" планує виробляти біопаливо та парфумерію. Стало відомо чому

Державне підприємство "Укрспирт" і Львівська ОДА підписали меморандум, яким передбачено відновлення роботи спиртозаводів Львівщини та випуск нової продукції

Про це повідомляє прес-служба "Укрспирту".

Зазначається, що мета підприємства - повністю завантажити роботою діючі підприємства, а також відновити роботу непрацюючих спиртозаводів.

Оскільки галузь харчового спирту на сьогодні перенасичена, в "Укрспирті" планують виробництво українського біопалива - біоетанолу, біодизелю, сумішевих бензинів, а також спиртовмісних речовин і парфумерної продукції.

"Вперше в новітній історії України прийнято рішення про модернізацію спиртових потужностей. Пілотним проектом для цього стали підприємства західного регіону. Підприємства, які вимушено простоюють, заслуговують на роботу і на відновлення виробничого потенціалу. Сьогодні надлишкові потужності не можуть бути задіяні для виробництва харчового спирту, тому для нас основною метою є перепрофілювання цих підприємств", - розповів керівник "Укрспирт" Юрій Лучечко.

Зазначається, що наразі більша частина з 10 спиртових підприємств Львівщини вимушено простоюють.

На підприємстві Великого Любіня планують випускати парфумерну продукцію. Підприємство у Воютичах модернізують, а у Сторонибабах перепрофілюють на виробництво біоетанолу.

Біопаливо також випускатимуть на Лопатинському і Суходільському МПД.

Під це підготували нормативну базу - відповідний законопроект уже пройшов обговорення у транспортному і паливному комітетах. Наступний крок - погодження у Верховній Раді.

"Виробництво біодизеля дасть змогу не продавати на експорт маслянисті культури, а виробляти продукцію тут, в Україні. Замінюючи тим самим імпорт", зазначив голова профспілки "Укрспирт" Віталій Сосницький