У Британії екс-тренера з футболу визнали винним у педофілії щодо хлопців-спортсменів

Королівський суд Ліверпуля визнав колишнього футбольного тренера Баррі Беннелла винним у сексуальних злочинах проти хлопців у 1980-х роках

Про це повідомляє ВВС.

64-річного екс-тренера засудили за 36 позовами, зокрема за непристойні дії та прояви сексуального насильства. Суд зауважив, що Беннелл мав "потужну владу" над гравцями-початківцями дитячих команд у віці від 8 до 15 років, а його правопорушення мали регулярний характер.

Прокурори назвали Беннелла "хижим і рішучим педофілом". Вони порівняли його з Ловцем дітей - персонажем книжки британського письменника Яна Флемінга "Піф-паф ой-ой-ой".

Жертви називали будинок тренера "раєм" для хлопців, де вони могли грати в ігри та їсти їжу з ресторанів. Беннел ґвалтував хлопців під час подорожей, у машині по дорозі до і після тренувань або у своєму будинку, де в нього були комп'ютерні ігри та екзотичні тварини - пума та мавпа.

Один із жертв тренера Кріс Ансворс повідомив, що Беннел зґвалтував його "близько півдюжини разів". Ансворс був футболістом-початківцем, який грав за місцевий клуб, а Беннелл працював футбольним агентом для "Манчестер Сіті".

Беннелл, відомий зараз як Річард Джонс, через хворобу брав участь у судовому засіданні по відеозв'язку. Присяжним повідомили, що Беннелла раніше засудили до трьох термінів ув'язнення у Великій Британії та США за сексуальні злочини проти хлопців. Журі ще не ухвалило рішень по сімох пунктах звинувачень і продовжить обговорення в середу, 14 лютого.

Беннелл вирішив не висувати доказів чи свідків на свій захист і сказав поліції, що хворіє на рак, через що має проблеми з пам'яттю. Адвокат Беннелла звинуватив тих, хто подав скарги проти його підзахисного у вигадуванні розповідей та "слідуванні останній моді".