Компанія РОСАВА закупила сучасний прилад для створення гумових сумішей. Новини компаній

У компанії "РОСАВА" закуплений професійний випробувальний безроторний прилад - реометр MDR 3000 Professional виробництва компанії "MonTech"

У компанії "РОСАВА" триває реалізація програми модернізації виробництва. У лютому закуплено нове обладнання для центральної лабораторії - це професійний випробувальний безроторний прилад - реометр MDR 3000 Professional виробництва компанії "MonTech", Німеччина.

Прилад спеціально сконструйований для роботи в галузі досліджень і розробок. Великий обсяг функцій відкриває нові можливості, спрямовані на вдосконалення шин на етапі проектування і створення гумових сумішей з наперед заданими властивостями.

Реометр вже змонтований. Представник компанії виробника провів навчальний курс для працівників лабораторії і вони вже застосовують його в роботі.

Начальник центральної заводської лабораторії компанії "РОСАВА" Олена Калініна зазначила: "Спектр випробувань, який може бути проведений на MDR 3000 Professional дозволить проаналізувати вплив типу і структури шинних матеріалів на гістерезисні втрати гум. Тобто, ще на етапі лабораторних досліджень, можливо, отримати компаунд з заздалегідь прогнозованими властивостями і поліпшеними характеристиками шини стосовно до реальних умов експлуатації".

Одним з важливих переваг є те, що прилад дозволяє проводити дослідження полімерів, сировини, гум в широкому спектрі випробувань і отримувати результати більш ніж 2000 параметрів; оцінювати технологічні і вулканізаційні властивості гум (скорчінг, швидкість вулканізації, ступінь зшивання в тривимірному полімері).

У компанії впевнені, що з застосуванням нового обладнання, шини отримають новий рівень гумових сумішей і новий рівень якості.