Поплічники Януковича досі можуть працювати в міністерствах і судах України, - ГПУ

У Генпрокуратурі вважають, що спільники злочинної організації екс-президента Віктора Януковича досі можуть займати керівні посади в українських міністерствах, правоохоронних органах тощо

Про це заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Він відповів на запитання щодо того, яким чином до рук журналістів Al Jazeera міг потрапити засекречений вирок Краматорського суду Донецької області щодо спецконфіскації розікрадених Януковичем коштів зі списком причетних до цього компаній і деталями злочинної схеми. 

За його словами, ця справа розглядається правоохоронцями крізь призму можливого формування правової позиції для представлення у міжнародних юрисдикціях. 

Єнін розповів, що по мірі збільшення суспільного інтересу до цього питання, зростала і кількість слідчих дій та публічних заяв навколо зазначеного вироку, у тому числі з боку інших правоохоронних органів.

"Мотиви подібних дій становлять інтерес і для нас, бо не можемо виключати, що у злочинної організації часів Януковича можуть бути спільники, які і сьогодні обіймають відповідні посади в органах влади України. Йдеться не лише про правоохоронні органи, а й суди, інші міністерства та відомства", - наголосив Єнін.