Голова Мюнхенської конференції назвав війну на Донбасі серед найбільших загроз і застеріг від руйнування світового порядку

Голова Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер назвав збройний конфлікт на Донбасі однією з найбільших загроз для міжнародної безпеки

Про це він сказав у інтерв'ю Deutsche Welle перед відкриттям конференції.

Ішингер, зокрема, наголосив, що небезпека полягає саме у невизначеності Заходу щодо Росії.

"Одна з найбільших загроз - це невизначеність щодо Росії. Пригадайте Донбас, Крим, Україну. Люди продовжують гинути щодня у цьому конфлікті", - сказав Ішингер.

Крім того, під час відкриття конференції Ішингер заявив, що світ "підійшов занадто близько" до початку міждержавних конфліктів.

"Світ підійшов занадто близько до конфлікту між країнами. Ми повинні тут не лише надіслати політичні меседжі, але і зробити конкретні заходи, щоб відійти від краю прірви. Міжнародний порядок, що склався в післявоєнний час, під загрозою. У нас надто багато невирішених криз, нестабільності і конфліктів", - сказав голова Мюнхенської безпекової конференції.

Також політик відзначив загрозу для країн НАТО, яку несе конфлікт на Близькому Сході, зокрема, коли одна країна Альянсу може протистояти іншій.

"Важко сказати, яким рівнем кризи для НАТО це може закінчитися, якщо відбудеться реальне військове протистояння між силами Туреччини і США на Близькому Сході", - додав Ішингер.

Мюнхенська безпекова конференція триватиме з 16 по 18 лютого. Головні питання, що обговорюватимуться на цьогорічній конференції, стосуватимуться майбутнього Європи, трансатлантичних відносин та конфлікту на Близькому Сході.