Порошенко подарував президенту Литви Грибаускайте "Луцький" список литовських законів ХVI століття

Президент України Петро Порошенко подарував президенту Литви Далі Грибаускайте копію "Луцького" списку Другого Литовського Статуту - зведення законів Великого князівства Литовського 1566 року

Про це Порошенко повідомив у своєму Facebook.

"В історії України та Литви є багато спільних сторінок. І одним із таких прикладів є "Луцький" список Другого Литовського Статуту. Сьогодні, коли Литва святкує сторіччя відновлення державності, з великим задоволенням вручив Далі Грибаускайте цей фоліант на знак нашої дружби", - написав президент України.

Петро Порошенко перебуває в Литві з одноденним робочим візитом. Він взяв участь в урочистих заходах з нагоди відзначення 100-річчя відновлення Литовської Держави.

Другий Литовський було затверджено в 1554 році, але він набув чинності лише 1566 року. З огляду на особливу роль волинської шляхти під час його укладання він називається Луцьким. Рукописний "Луцький" список Литовського Статуту зберігається в Інституті рукопису Національної бібліотеки України ім. Вернадського Національної Академії наук України.