"Порівняйте життя в колишньому Кенігсбергу з життям у Мюнхені": Порошенко про поширення "руського міра"

Президент України Петро Порошенко на 54-й Мюнхенській безпековій конференції закликав завадити розповсюдженню "руського міра", згадавши про стан захоплених Росією Кенігсберга, Карелії, Курил і територій Кавказу

Про це повідомив у Twitter речник Порошенка Святослав Цеголко.

"Вам потрібно зрозуміти, що таке є руській мір. Лише порівняйте рівень життя в колишньому Кенігсбергу з життям у Мюнхені. Або територію Карелії, яку Росія анексувала 80 років тому, з Фінською Карелією. Різниця між "руськім міром" та Вільним Світом приголомшує. Міфологічний цар Мідас міг перетворити на золото все, чого доторкався. "Русскій мір" перетворює усе, чого торкається, на руїни та занепад. Погляньте на Абхазію, Південну Осетію, Придністров’я, окуповані Донбас та Крим", - сказав Порошенко.

Крім того, Порошенко закликав не визнавати російських президентських виборів в окупованому Криму, не повертати росіян до ПАРЄ та не дозволити запуск газопроводу "Північний потік-2"

"Ні" - визнанню російських президентських виборів в окупованому Криму. "Ні" - відновленню повноважень Росії в Парламентській Асамблеї Ради Європи. "Ні" - умиротворюючим візитам до Москви у пошуках економічної вигоди для ваших власних переваг. "Ні" - "Північному потоку-2", який немає нічого спільного з економічними інтересами, але є політичною та енергетичною експансією Росії", - додав Порошенко.

Президент України також наголосив, що Росія впроваджує нечесну політику не лише в міжнародних відносинах, а й в інших сферах, зокрема, в спорті.

"У сьогоднішній політиці Москви немає місця чесній грі. Ось чому російський прапор не майорить на зимових Олімпійських іграх 2018 року. Я б сказав навіть більше: російський прапор не має майоріти будь-де, допоки Росія продовжує підбурювати Всесвітню гібридну війну, а російські кулі націлені на наші символи", - сказав Порошенко.

Під час конференції Президент України також провів зустріч із Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.