У Дагестані розстріляли людей, які прийшли до церкви на святкування Масляної, є загиблі

Внаслідок стрілянини біля православної церкви Георгія Побідоносця у місті Кизляр (Дагестан, Росія) на місці загинули 4 жінки

Ще одна пізніше померла в лікарні на операційному столі, повідомляють російські медіа з посиланням на інформацію від силовиків.

Нападника, яким виявився 22-річний місцевий житель, було вбито під час перестрілки з поліцейськими.

Як зазначається, чоловік у камуфляжних штанах підбиг до церкви й відрив вогонь з мисливської рушниці. При цьому він вигукував ісламістське гасло "Аллах акбар!".

Інцидент стався біля 17.00 за місцевим часом.

За неперевіреними даними, стрільців було двоє. Дівчина, яка нібито допомогала нападнику, змогла утікти.

Остання інформація свідчить, що загинули 5 жінок літньої віку з російськими прізвищами, котрі були парафіянками місцевої православної громади. При цьому поранено ще 3 росіянок та 2 дагенстанців - поліцейський та боєць Росгвардії.

Згідно з повідомленням РБК, стріляв мешканець села Кідер Цунтінському району Дагестану Халіл Омарович Халілов.

Російські силовики запевняють, що минулого року молодик приєднався до "ІД".

"Розстріл було прив'язано до християнського свята. У будинку батьків в селі Кідер тривають обшуки, також оперативники перевіряють зв'язку Халілова", - повідомили в поліції.

Водночас джерело ТАСС повідомило, що стрілець не входив у списки вже відомих учасників радикальних організацій, а також не перебував в базі даних спецслужб як "учасник незаконних збройних формувань".