В Японії створять єдиний орган регулювання крипторинку

Дві японські криптовалютні організації - Japan Blockchain Association і Japan Cryptocurrency Business Association об'єднаються, щоб захистити інвесторів від шахрайства

Про це пише CNBS.

Як правило, більшість країн приймає рішення про обмеження обміну криптовалютою, ( як от Південна Корея, Китай, Індія) через шахрайство. В Японії, навпаки, шукають компромісне рішення, щоб зберегти ринок і убезпечити інвесторів.

Japan Blockchain Association і Japan Cryptocurrency Business Association - дві провідні організації японської криптовалютної індустрії - планують об'єднатися в квітні, щоб сформувати саморегулюючий орган для захисту інвесторів.

Об'єднана організація може призначити керівників двох існуючих асоціацій в якості голови та його заступника, сказали джерела, які побажали залишитися анонімними, оскільки не були уповноважені робити заяви в засобах масової інформації.

Однак Japan Cryptocurrency Business Association офіційно заявила, що рішення поки не прийнято. Представники Japan Blockchain Association не коментували інформацію.

Минулого місяця хакери вкрали близько $ 530 млн на токійській біржі Coincheck. Це стало найбільшим шахрайством за всю історію криптовалюти.

Читайте також: Маніпулювати, заробляючи мільярди. Чому курс біткоїна "скаче" на десятки тисяч доларів