Україна має провести болісні реформи попри вибори, - МЗС Данії

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен заявив, що в останній рік перед виборами Україна має виявити неабияку рішучість та досягти результатів навіть щодо "болісних" реформ

Про це міністр закордонних справ Данії заявив у своїй статті для "Європейської Правди".

За словами Самуельсена, процес реформування в Україні вже досяг критичного моменту, і є потужні сили, які протистоять реформам, бо відчувають особисту загрозу від змін в країні.

"В Україні чути думки про те що існує ризик відкату реформ. Та ми повинні не дозволити цьому статися. В останній рік перед виборами український уряд має виявити неабияку рішучість та досягти результатів навіть щодо "болісних" реформ. Це необхідно, щоби запобігти "втомі від реформ" та розчаруванню серед українців", - заявив він.

Міністр підкреслив, що ключем до успіху реформ є боротьба з корупцією. Тому уряд повинен захищати незалежність та ефективність нових антикорупційних інституцій. "Створення незалежного антикорупційного суду є необхідною умовою для подальшого прогресу", - додав він.

Окрім того, Самуельсен повідомив, що 27 червня цього року в столиці Данії пройде наступна конференція з питань реформ – Ukraine Reform Conference. Ключова увага в Копенгагені буде присвячена належному врядуванню, включаючи протидію корупції, а також економічному розвиткові.

Читайте також: В уряді говорять, що з МВФ вже можна попрощатись. Чи справді це так