Android Pay більше не буде. Який апгрейд для додатку придумали в Google

Google змушена була визнати, що їх платіжні сервіси Android Pay і Google Wallet більше не повинні існувати окремо, тож їх об'єднують під новим брендом Google Pay, який буде поєднувати в собі майже всі функції обох платіжних систем

Про це пише Engadget.

В Google Pay з'явиться вкладка "Головна", де будуть відображатися всі останні транзакції, найближчі магазини і бонуси.

У вкладці "Карти" будуть зібрані всі дебетові та кредитні картки, а також дисконтні та клубні карти, програми лояльності та вигідні пропозиції.

Крім того, за допомогою системи можна буде оплачувати комунальні послуги і навіть проїзд в громадському транспорті в таких містах, як Київ, Лондон і Портленд.

Несподівано, але в сервісі немає функції з переказу грошей, яка була в Wallet. Принаймні, поки що. Тому для переказу грошей треба буде як і раніше використовувати Google Wallet, який перейменували в Google Pay Send. Ця ситуація триватиме лише два або три місяці, після чого новому сервісу обіцяють додати старий функціонал.

По суті, найближчим часом у користувачів системи замість іконки Android Pay на екрані з'явиться Google Pay, а більше нічого не зміниться. Але незабаром новий бренд буде доступний у величезній кількості магазинів і на більшості сайтів, а варіанти оплати за допомогою Google Pay будуть доступні для Chrome і Assistant.

Нагадаємо, Google оголосила про старт роботи платіжного сервісу Android Pay на території України ще в листопаді 2017 року.

Android Pay - система мобільних платежів розроблена Google, що дозволяє здійснювати покупки за допомогою мобільних пристроїв (смартфони, планшети, годинники) на платформі Android.

Оплата відбувається через відповідний додаток з використанням технології NFC. Одна з вимог - версія оперційної системи Android KitKat 4.4 або більш нова. Скачати додаток Android Pay можна в Google Play. 

Android Pay підтримує картки всіх чотирьох основних платіжних систем  - Visa, American Express, Discover и MasterCard, і може використовуватись на безконтактних терміналах оплати, там же, де використовуються звичайні картки з магнітною смугою.

Щоб сплачувати за послуги завдяки додатку додайте кредитну або дебетову банківську картку.

Читайте також: Facebook, Pornhub, Google. Як компанії святкують День святого Валентина