Рада Європи ухвалила план співробітництва з Україною з бюджетом у 29,5 млн євро

У середу, 21 лютого, Комітет міністрів Ради Європи затвердив план дій для України на 2018-2021 роки

Про це повідомляє у Facebook постійне представництво України при Раді Європи.

"План дій є стратегічним документом співпраці України з Радою Європи на 4 роки. Ключовими партнерами з української сторони є центральні та місцеві органи державної влади і неурядові організації. Розрахунковий бюджет Плану дій становить 29,5 млн. євро, у фінансуванні вже беруть участь Швейцарія, Норвегія, Данія, Швеція, Нідерланди, Ірландія, Чехія, Литва, Угорщина, Ліхтенштейн та Євросоюз", - йдеться у повідомленні.

Заходи у рамках плану дій спрямовані на підтримку конкретних реформ, які мають привести українське законодавство, інститути та практику у відповідність до європейських стандартів у сфері прав людини, верховенства права і демократії. З ініціативи України в плані дій вперше чітко зафіксовано, що він має сприяти втіленню угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Згідно з планом, Рада Європи продовжить надання Україні допомоги у реформуванні судової системи, правоохоронних органів, а також у децентралізації та боротьбі з корупцією. Окрему увагу буде приділено захисту прав внутрішніх переселенців і питанням безпеки журналістів.

Ухвалений план дій є п’ятим документом, що продовжує започатковану у 2005 році традицію програмного співробітництва між Україною та Радою Європи.