У Києві знову перенесли тестування електронного квитка у транспорті

Тестування технології електронного квитка відбуватиметься у липні 2018 року, а повний запуск системи Е-квиток впровадять до зими

Про це заявив директор департаменту інформаційних технологій КМДА Юрій Назаров, передає Data.ua.

Тестовий запуск електронного квитка у громадському транспорті перенесли на 14 липня, за планом повноцінно система запрацює з осені 2018 року.

"Ми дійсно планували 1 квітня вже почати тестування, але по ходу реалізації проекту з'явилися додаткові роботи. З урахуванням того, що ми почали опрацьовувати гнучкі моделі тарифів, де буде електронний гаманець киянина, де він зможе, наприклад, вибрати на місяць безлімітний чи фіксовану кількість поїздок, у нас зсуваються терміни на липень.Тобто повноцінно на робочу систему ми вийдемо восени - в жовтні-листопаді", - пояснив Назаров.

Читайте також: З квітня 2018 у транспорті запровадять е-квитки. Як вони працюватимуть

Минулого року КМДА отримало 530 комплексів обладнання, на даний момент змонтовано 350. За словами директора департаменту, пасажири зможуть оплачувати поїздки безконтактною карткою, банківською картою, карткою киянина, QR-кодом в мобільному додатку або на паперовому носії. Також в період тестування буде працювати стара система - квитки можна буде купувати безпосередньо у кондуктора.