Біатлонну естафету на Олімпіаді виграла Швеція, українці зазнали невдачі

На зимових Олімпійських іграх у Пхьончхані відбулася заключна біатлонна гонка, яка завершилася несподіваною перемогою збірної Швеції

Сьогодні біатлонну програму Олімпіади-2018 завершила чоловіча естафета. Україну на дистанції 4х7,5 км представляли Артем Прима, Сергій Семенов, Володимир Семаков та Дмитро Підручний.

Прима вдало розпочав гонку, він демонстрував непогану швидкість та бездоганно стріляв, не використавши жодного запасного патрона. На останнє коло українець пішов четвертим з відставанням від лідера - Еріка Лессера з Німеччини у 5,6 сек. А естафету Прима взагалі передав Семенову третім, випередивши норвежця Ларса Хегле Біркіланда. Україна поступалася лише Німеччині та Словаччині.

Семенов також розпочав свій етап добре, він відстрілявся чисто та вивів збірну України на друге місце. Проте, наш біатлоніст був повільним на лижні та втратив кілька позицій. До всього Семенов невдало стріляв - він використав три запасних патрони та відкотився на 8 місце. Естафету він передав 10-м.

Володимир Семаков першу стрільбу пройшов чисто, але заробив штрафне коло на другому вогневому рубежі, остаточно перекресливши надії збірної України на прийнятний результат. Дмитро Підручний на останньому етапі пішов на ще одне штрафне коло. Збірна України посіла 9 місце.

Перемогу у естафетній гонці несподівано здобула збірна Швеції, срібло отримала Норвегія, бронзу - Німеччина.

Читайте також: Біатлоністи провалюють Олімпіаду. Чому Україна може залишитися без медалей