На думку Кононенка, вирок Саакашвілі відповідає європейській практиці

Той спосіб, в який екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі було видворено з України за рішенням суду, відповідає законодавству ЄС та європейській судовій практиці

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

"Щодо ситуації з паном Саакашвілі, то з цього приводу в мене чітка позиція – закон один для всіх. Те, що відбувалося на польсько-українському кордоні, і коли був прорив кордону, а потім ще низка порушень закону, які не личать пану Саакашвілі", – сказав Ігор Кононенко. 

На думку народного депутата Кононенка, треба зважати на те, що це також питання авторитету нашої держави і те, як ми виглядаємо перед закордонними партнерами.

"Ще раз скажу – закон єдиний для всіх. Суд прийняв те рішення, яке він прийняв. Те, що суд прийняв абсолютно законне рішення питання реадмісії підтвердили і наші сусіди в Польщі, бо вони прийняли Міхеїла Саакашвілі. Їм були надані всі документи. І якщо би Україна таким чином порушила якісь міжнародні закони, реакція ЄС була би зовсім іншою", – заявив Кононенко. Та зазначив, що особисто знає Міхеїла Ніколозовича з 2007 року, і по-людськи досить добре до нього ставиться.