В Україні презентували автомат, який готує каву по-турецьки. Новини компанії

Віднедавна на ринку з’явився виробник, який пропонує українцям справжню каву по-турецьки

45 тисяч тонн – саме стільки кави споживають українці щороку. В середньому це одне горнятко вдень. Однак з кожним роком ця динаміка зростає на 20 відсотків.  Здебільшого на українському ринку, в закладах, домінує популярна нині кава по-італійськи, або ж еспресо. Але вдома, більшість українців готують каву традиційним методом заварювання - по-турецьки.

Втім, віднедавна на ринку з’явився виробник, який пропонує українцям справжню каву по-турецьки.

Володимир Нагорняк, директор з розвитку компанії "Turcoffee": "Компанія "Turcoffee" – це бренд з українським корінням. Ми популяризуємо найдавніший спосіб приготування кави - пріготування кави по-турецьки. Наш бренд зараз знають уже в багатьох куточках України, понад 50 міст. Ми на ринку два роки, але вже встигли про себе заявити".

Широка популярність кави "еспресо" зумовлена ще й тим, що вже понад сто років процес її приготування автоматизований. Втім, нещодавно машини-автомати для приготування кави по-турецьки з’явились у компанії "Turcoffee". Тож виробники прогнозують: невдовзі нас з вами чекає так звана третя кавова революція.

"Буквально пару років тому з'явилася кава-машина, яка повністю в автоматичному режимі зможе приготувати повністю правильну каву по-турецьки. Таким чином в недалекому майбутньому можна буде замовити каву по-турецьки в будь-якому кафе, в будь-якому ресторані, випити в магазині, або в офісі і пригостити своїх клієнтів", - обіцяє Павло Понич, "Тurcoffee".

Кава по-турецьки чудово збадьорює й до того ж не позбавляє відчуття спокою

"Ми називаємо свою каву - делікатес. Тобто кавовий делікатес, коли можна не просто пити каву, а є ще ціла культура приготування кави та культура споживання кави. Це культура приготування, це культура подачі цієї кави, це культура розмов з співрозмовниками під вживання кави. Тобто це культура, якій вже 500 років", - розказує Володимир Нагорняк, директор з розвитку компанії "Turcoffee".

У деяких випадках цей напій рекомендують навіть лікарі, адже у порівнянні з іншими видами кави, вона менш шкідлива для організму. Тож споживати її можна скільки завгодно.