Все, що ви хотіли знати про "Зелену карту"

Після того, як українці отримали можливість безвізового переміщення по Європі, значно зросла кількість охочих подорожувати на власному автомобілі. У зв'язку з цим у багатьох виник інтерес до продукту страхування під назвою "Зелена карта"

Вона є обов'язковим полісом для тих, хто вирушає за кордон на особистому транспортному засобі. У цій статі ми познайомимося з нюансами її оформлення та механізмом дії.

Що являє собою "Зелена карта"

Зелена карта - це страховка, яка діє за принципом вітчизняної автоцивілки. Вона покликана захистити третіх осіб, що постраждали у дорожній пригоді на території іншої держави. При цьому, "Зелена карта" не покриває ризики, пов'язані з пошкодженням особистого автомобіля і нанесенням шкоди здоров'ю страхувальника. Медична допомога є об'єктом окремого полісу страхування.

Діє даний поліс на території 46 країн світу. З їх повним списком можна ознайомитися в офісі страхової або самостійно відшукавши в інтернеті.

Скільки коштує закордонне автострахування

На відміну від вітчизняної автоцивілки, вартість "Зеленої карти" не залежить від різних критеріїв і коефіцієнтів. Ціна є фіксованою, адже закріплюється на державному рівні. Єдиний нюанс: вона залежить від курсу євро на час оформлення.

Ще вартість може відрізнятися в залежності від країни відвідування. У кожній державі закріплені відмінні суми покриття ризиків. Також ціноутворюючим фактором страховки є термін дії поліса.

Як працює "Зелена карта"

Після того, як туристичне транспортне страхування оформлено, відомості про нього вносяться до офіційної бази МТСБУ. При цьому, в обов'язковому порядку там вказується електронна пошта страхувальника, яка дає можливість в режимі онлайн стежити за врегулюванням страхового випадку і виплатами компенсацій.

На руки власник транспортного засобу отримує не тільки оригінал поліса «Зеленої карти», а й дві його копії. Останні необхідні для пред'явлення третій стороні при настанні страхового випадку. Оригінал обов'язково слід тримати при собі.

Якщо ви використаєте обидві копії, то в даному випадку вам потрібно просто надати реквізити "Зеленої карти" потерпілому, щоб він міг звернутися за компенсацією в страхову компанію без вашої допомоги та участі. Такий механізм дії дуже зручний і вигідний для будь-якого туриста. Так Саме тому "Зелена карта" є вашим надійним другом на закордонних дорогах.