Забрали біткоїни і "накачали" алкоголем, щоб замести сліди. Історія одного пограбування в Тайвані

Поліція Тайваню заарештувала чотирьох осіб, підозрюваних у тому, що вони пограбували власника криптовалюти, відібравши у нього біткоїни на суму в 5 млн тайваньських доларів (приблизно $170 000)

Про це пише aljazeera.com.

Пограбування сталося в місті Тайчжун, де троє молодих людей призначили зустріч чоловікові на прізвище Тай. Юнаки нібито хотіли купити у нього біткоїни.

Як тільки Тай продемонстрував за допомогою телефону наявність 18 біткоїнів, лиходії, погрожуючи фізичною розправою власнику монет і його другові, змусили його перевести криптовалюту на їх гаманець.

Після цього вони змусили Тая випити велику порцію міцного алкоголю, щоб представити справу так, ніби чоловік був п'яний і віддав кошти добровільно.

Поліція виїхала на місце події, де заарештувала одного підозрюваного. Поліцейські повідомили, що виявили на місці злочину плями крові.

Двох інших передбачуваних учасників зграї затримали пізніше, один з них переховувався на віддаленому острові Цзіньминьдао. Також було затримано чоловіка, що організував злочин.

Представники правоохоронних органів стверджують, що це перший в історії Тайваню епізод, в ході якого грабіжники відібрали у жертви цифрові гроші.

Проте подібні інциденти у світі наразі досить поширені. Так, минулого місяця троє озброєних пістолетами грабіжників увірвалися в офіс криптовалютної біржі Canadian Bitcoins в Оттаві. Вони зв'язали чотирьох співробітників, однак не помітили присутності їх колеги, якому вдалося викликати поліцію. Спроба пограбування провалилася.

Також в минулому місяці жертвою бандитів став росіянин, який відпочивав в Таїланді на острові Пхукет. Нападники зв'язали туриста, натягли йому пов'язку на очі і змусили перевести їм біткоїни приблизно на $ 100 000.

Читайте також: Маніпулювати, заробляючи мільярди. Чому курс біткоїна "скаче" на десятки тисяч доларів