У Польщі згадали про спільну з Україною протидію російській агресії

У питанні протидії російській агресії Варшава хотіла б бути у тіснішому контакті з Києвом та хоче краще розуміти, як можна діяти спільно з українською стороною

Про це під час конференції у Варшаві заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, повідомляє "Укрінформ".

"У питанні санкцій ми повинні працювати над їхньою ефективністю, оскільки сьогодні все частіше спостерігається явище, що формально вони існують, а в реальності ми бачимо, як компанії вчаться їх обходити, тобто це є питання ефективності санкцій", - заявив він.

Ціхоцький вважає, що на сьогодні треба зосередитися на відновленні дієвості місії ОБСЄ, діяльність якої обмежено після загибелі американського спостерігача у квітні минулого року.

Заступник глави МЗС Польщі зазначив, що потрібно також протидіяти спробам збільшення поставок у Європу російського газу (будівництво "Північного потоку -2" - ред.) під час конфлікту Росії проти України, що суперечить європейському законодавству.

Він додав, що у питанні протидії російській агресії Варшава хотіла б бути у тіснішому контакті з Києвом. Заступник глави МЗС Польщі зауважив: на сьогодні у Польщі "не чують" пропозицій з боку України, що Варшава зараз могла б зробити у підтримці Києва.

Водночас він звернув увагу на приклад "гібридної операції" проти Польщі - поширену проросійськими ЗМІ фейкову інформацію нібито про подання Польщею в ООН проекту резолюції про засудження геноциду на Волині. Варшава хотіла б краще розуміти, як можна спільно з українською стороною діяти у таких випадках, наголосив Ціхоцький.