Смартфон, з якого за вами неможливо простежити. Як працює нова система безпеки

Смартфон, створений фахівцями DarkMatter, компанії в сфері комп'ютерної безпеки, виключає стеження, просто відключаючи електроживлення мікрофона і камери пристрою, коли ви, наприклад, ведете конфіденційні переговори

Про це повідомляє CNBC.

Крім того, Android-смартфон, під назвою Katim, забезпечує високий рівень шифрування телефонних дзвінків та інтернет-повідомлень.

Пристрій з 5,2-дюймовим екраном було представлено на Mobile World Congress, що проходить в Барселоні. Розробником виступає компанія кібербезпеки DarkMatter, що базується на Близькому Сході.

"Зараз під час конфіденційних переговорів прийнято зобов'язувати їх учасників залишати свої телефони за межами переговорної кімнати, що не цілком зручно, якщо комусь знадобиться звіритися з записами в смартфоні. Katim вирішує цю проблему. Навіть найбільш технічно оснащена спецслужба не зможе віддалено включити мікрофон або камеру цього смартфона ", - запевнив глава DarkMatter ФІСА аль-Банна.

Надійний захист забезпечує кнопка на бічній грані корпусу смартфона, натисканням на яку вмикається "режим щита".

"Ця кнопка фізично відключає живлення від мікрофона і камери смартфона, а значить, зникає будь-яка можливість віддалено використовувати його в якості шпигунського устаткування", - говорить аль-Банна.

Читайте також: Купи собі нишпорку. Як гаджети стали занадто розумними