Янукович стверджує, що МЗС України хотіло консультуватися з Росією ще до його звернення до Путіна

Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що МЗС України зверталося для консультацій до Росії наприкінці лютого 2014 року - до його звернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому він нібито також просив про початок обговорення ситуації, що склалася

Про це Янукович сказав під час прес-конференції у Москві, передає "112 Україна".

"Я коли звертався до президента Путіна, пропонував почати консультації, обговорити ситуацію, що трапилася в Україні. Оскільки консультація передбачає подальші рішення, що мають ухвалити парламенти двох країн, мають бути спочатку напрацьовані пропозиції, які потім будуть ратифіковані парламентом. Ми мали йти за процедурою, але вона не була розпочата. Я звернувся 1 березня, а до мене представники МЗС України звернулися 27 лютого до МЗС Росії з аналогічною пропозицією. Вже 28 лютого МЗС Росії своєю нотою відмовив МЗС України. Коли вони отримали мого листа, розділити відповідь і ноту вони не могли і жодних консультацій у нас не розпочалися", - сказав Янукович.

При цьому екс-президент заявив, що його звернення до Путіна було лише "інформативним".

"Єдине, що вони зробили за моїм проханням, - вони проінформували світову спільноту через свого посла Чуркіна. Але ця моя заява мала чисто інформативний характер і більше ніяк не використовувалося", - додав Янукович.