Створити музику в Google Chrome. Як працює новий сервіс Song Maker від Google

1 березня Chrome Music Lab повідомила про запуск інструменту для створення музики під назвою Song Maker

Про це йдеться в блозі Google.

Інструмент являє собою секвенсор, який дозволяє програмувати цикли для двох різних інструментів на вибір користувача. Отриману послідовність можна зберегти або відправити кому-небудь для спільного доопрацювання.

"Раді поділитися нашим новим експериментальним Song Maker! Цей шматок пісні зробив я."

Робоча область сервісу розділена на клітини, в яких розміщуються ноти - кожна свого кольору. Горизонталь визначає тривалість звучання мелодії, а вертикаль - її висоту. Доступні звуки клавішних, струнних та духових інструментів, а також синтезатора і марімби. Нижня смуга відповідає за різні ударні.

Song Maker складається з двох розділів. Перший, найбільший, відповідає за основу мелодії, а нижній, поменше, - за ритм. Існує вибір між декількома музичними опціями в кожному розділі.

Створювати мелодію, що складається з розташованих в певному порядку міток, можна за допомогою миші, клавіатури або пальця, в залежності від того, на якому пристрої ведеться робота. Для створення мелодії можна підключити MIDI-клавіатуру або використовувати мікрофон для відтворення потрібної ноти.

Крім основного інтерфейсу існує безліч додаткових можливостей для налаштування мелодії. Можна вибрати темп за допомогою ковзної панелі, встановити діапазон октав, довжину петлі, кількість ударів і т.д.

Редакція Еспресо.TV також спробувала написати невеличку мелодію. І ось що з того вийшло:

Chrome Music Lab

Google Creative Lab запустила Chrome Music Lab в 2016 році. Кожен випуск Chrome Music Lab дозволяє грати з музикою і звуком по-різному.

В ході таких веб-експериментів був створений Oscillators, в якому можна розтягувати симпатичних персонажів для вивчення значень різних частот, і Sound Waves, який дає візуальне уявлення про те, як звукові вібрації переносяться по повітрю.

Song Music Maker поповнив лінійку безкоштовних інструментів для створення музики в браузері. Таким є, наприклад, PIXELSYNTH, який дозволяє малювати ескізи і перетворювати їх в музику в міру їх прокрутки. Також є інструмент під назвою Arcade, в якому при натисканні на різні блоки відбувається створення петель.

Читайте також: Facebook, Pornhub, Google. Як компанії святкували День святого Валентина