Як відрізняється політика санкцій проти Росії між США та ЄС. Пояснення віце-президента ПАРЄ

В Євросоюзі почали частіше обговорювати скасування санкцій проти Росії та повернення їй права голосу в ПАРЄ, у той час як США посилюють тиск на Кремль

Про це під час свого візиту до Вашингтона заявив депутат від БПП, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв, повідомляє "Укрінформ".

Говорячи про те, про що він спілкувався з американськими партнерами, він зауважив, що наразі їх хвилює те, що в Європі санкції проти Росії мають певну тенденцію до "розвороту". 

Зокрема, там почастішали перемоги на виборах скептичних партій або партій з проросійськими поглядами, наприклад, як в Італії. Це може у подальшому вплинути на ухвалення рішень щодо продовження санкцій проти країни-агресора.

Читайте також: Тріумф радикалів. Вибори в Італії виграли євроскептики та популісти

За словами Ар'єва, мають місце спроби "зробити "розворот" санкцій у Раді Європи, щоб зняти запроваджені обмеження проти російської делегації в ПАРЄ. Через це також виникають певні ризики.

"Але щодо Сполучених Штатів я цілком впевнений у тому, що все відбувається в потрібному й справедливому напрямку. На зустрічах у США ми будемо розповідати про цю ситуацію (із тенденціями щодо санкцій у Європі), й у цьому разі американські партнери мають розуміти ризики, які існують", - наголосив Ар'єв.

Він додав, що проведені ним зустрічі у Вашингтоні показали, що американські посадовці повністю підтримують Україну.

"Я багато разів їздив до Сполучених Штатів, коли був в опозиції. Зараз, на мій погляд, інтерес до України як ніколи великий, й крім того, підтримка – я ніколи дійсно ще не бачив такої підтримки України", - підсумував Ар'єв.