У болгарському уряді Гундяєва назвали "агентом КДБ і сигаретним митрополитом"

Віце-прем’єр Болгарії Валері Симеонов закликав ставитися до голови Російської православної церкви Кирила (Гундяєва) як до “агента КДБ і мільярдера”, а не як до релігійного діяча

В такий спосіб він прокоментував слова Гундяєва, який під час своїх нещодавніх відвідин Болгарії обурювався тим, як там нібито "принижують" Росію, передає болгарський телеканал БНТ.

За словами Симеонова, патріарх Кирило, відомий як "агент КДБ і сигаретний митрополит Росії, не має права вказувати Болгарії , як і що робити правильно".

Читайте також: Патріарх класу люкс: 5 світських слабкостей Кирила

"Ця людина не спустилися з небес, не вийшла з раю і не є посланником Ісуса Христа. Він відомий як сигаретний митрополит Росії. З 1996 року він ввіз на $14 млрд безакцизних сигарет. На $14 мільярдів доларів цей хитрун ввіз безакцизних сигарет і на $4 млрд вина для потреб Церкви. У нього є і приватний літак. Його годинник коштує 30 тис. Хто він? Це не східноєвропейський духівник. Це агент "Михайлов", другорозрядний агент радянського КДБ. І ця людина має нахабство роздавати правосуддя. Уявіть собі, патріарх Неофіт (голова Болгарської православної церкви - ред.) поїде до Путіна і почне пояснювати, хто такі Кирило і Мефодій", - заявив Симеонов.

На його думку, дослухатися до Гундяєва є неприпустимим для болгарської влади.

"Другорозрядний агент радянського КДБ буде нам розповідати, що вірно, а що ні. Так не вийде", - додав віце-прем’єр.

Читайте також: Пропаганда від бога. Як російська церква вирішувала долю України