Хакери викрали з державних серверів Німеччини документи про Україну, Білорусь та Brexit, - Spiegel Online

Хакери, які атакували сервери уряду ФРН, викрали протокол консультацій ЄС та Великої Британії з приводу Brexit, а також документи щодо переговорів Євросоюзу з Україною та Білоруссю

Про це пише Spiegel Online, передає Німецька хвиля.

За інформацією видання, хакери вкрали шість документів. Уточнюється, що першим викрали матеріал щодо Brexit, при цьому атака на сервери з документами, які стосуються України та Білорусі, відбувалася вже під контролем правоохоронців, які свідомо не блокували доступ до цих документів, оскільки в них не було секретних відомостей.

Наприкінці лютого стало відомо про проникнення кібершпигунів у сервери Міністерства закордонних справ і Міноборони. При цьому постраждала урядова мережа Бонн-Берлін, яка вважається добре захищеною. Атака відбулась наприкінці 2016 року, а виявили її наприкінці 2017-го.

Повідомляється, що виявити проблему Німеччині допомогла спецслужба держави-партнера. Однак, про яку саме країну йдеться, не зазначається.

Фахівці спецслужб підозрюють у скоєнні атаки хакерську групу Turla, відому також під ім'ям Snake. Німецькі правоохоронці вважають, що вона діє в контакті з російськими спецслужбами.

Spiegel Online повідомляє також про нову хакерську атаку в Німеччині. Цього разу на Федеральне адміністративне відомство, що підпорядковується Міністерству внутрішніх справ ФРН. Як наслідок, там 8 березня були змушені відключити деталізовану систему обліку особистих даних авіапасажирів Passenger Name Record System, яка перебуває на стадії апробації. Її мали запровадити відповідно до директив ЄС щодо боротьби з тероризмом.