Армія Асада заблокувала два міста в Східній Гуті

Урядовим силам Сирії вдалося розділити підконтрольну повстанцям Східну Гуту на три частини і заблокувати два стратегічно важливих міста

Про це повідомляє правозахисна організація "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR) з посиланням на очевидців, пише DW.com.

Армія президента Башара Асада відрізала від підконтрольного повстанцям регіону стратегічно важливі міста Дума і Хараста, а також захопила інший населений пункт - Місраба.

Репортер агентства AFP повідомив про обстріл Думи з повітря. За інформацією SOHR, сирійська армія взяла під контроль дороги, що з'єднують Думу з Харастою (на сході) і Місрабою (на півдні).

Таким чином військам Асада вдалося розділити Східну Гуту на три частини: Дума і його оточення на півночі, Хараста на заході і інші населені пункти на сході.

Сирійська урядова армія почала наступ на Східну Гуту - один з решти, що лишились, підконтрольних повстанцям регіонів - в середині лютого.

Читайте також: Другий Алеппо. Що відбувається у Східній Гуті

Східна Гута є останнім анклавом неподалік сирійської столиці, що перебуває під контролем повстанців, серед яких переважає ісламістська група "Джебхат ан-Нусра". Район оточений з усіх боків військами Башара Асада та підрозділами його союзників.