У Києві відкрили фан-зону зимових Паралімпійських ігор

10 березня у холі київського телецентру "Олівець" по вул. Мельникова, 42 відкрилася фан-зона зимових Паралімпійських ігор

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Головною метою створення такого майданчику є найповніше висвітлення ігор та вболівання за українських спортсменів.

У фан-зоні на відвідувачів чекають трансляції з Республіки Корея зі всіх видів спорту, зустрічі з чемпіонами, майстер-класи з вивчення різних мов - від корейської до мови жестів та шрифту Брайля, виставки творчості 8 художників, інсталяція Музею телебачення, Всеукраїнський соціальний фотопроект "Нескорена краса".

Також у фан-зоні створено ігровий майданчик від ГК "Інтер Атлетика", на якому можуть погратись і діти з інвалідністю, та інтерактивну зону музею в темряві "Третя після опівночі" з експонатами, експериментами в масці і з тростиною. Крім того, у холі телецентру працює виставка про історію ігор, місце України в них, кількість медалей та про те, як телебачення висвітлює події такого масштабу.

У рамках фан-зони вже відбулися зустрічі з багаторазовими чемпіонками Паралімпійських ігор Оленою Юрковською та Олександрою Кононовою, учасником Паралімпійських ігор Сергієм Хижняком і тренером Олександром Заведєєвим, відкриті уроки по мові Брайля та жестовій мові, один ыз яких відвідав тренер дефлімпійської збірної України з боулінгу серед спортсменів з вадами слуху Іван Шокота разом із донькою.

Також у фан-зоні провели турнір Ігри Героїв - дуель між топовими адаптивними спортсменами світу Романом Линдовим та Олександром Антиповим на підтримку національної паралімпійської збірної України.

Аби фан-зону міг відвідати будь-хто, будівлю Київського телецентру обладнали пандусами та спеціальними місцями для людей із інвалідністю.

Фан-зона працюватиме до 18 березня включно з 10:00 до 20:00. Вхід для всіх бажаючих безкоштовний.