На Херсонщині російські агенти мали за $25 тис. організувати "імпічмент" Порошенку, - ГПУ

У Херсонській області СБУ та ГПУ виявили свідчення підготовки незаконного проголошення місцевими радами "імпічменту" президенту України

Про це повідомив у Facebook генпрокурор України Юрій Луценко.

"В Херсонскій області виявлена переписка з антиукраїнським центром із завданням організувати рішення місцевими радами про імпічмент президента за винагороду в $25 тис", - написав Луценко.

Читайте також: Другий фронт. Хто і як хотів відрізати Бесарабію від України

Крім того, на Харківщині під час обшуків у рамках протидії підривній діяльності вилучили карти мостів і переправ, набої, гранати, пластид із електрозапалом та $50 тис. готівкою та грошові картки російського банку.

У Львівській області вилучили записи з підготовленим виступом на міжнародній конференції на підтримку окупації Криму Росією.

  • Нагадаємо, раніше повідомлялося про 28 обшуків у різних регіонах України, під час яких виявили докази роботи антиукраїнської мережі в інтересах спецслужб Росії.
  • Мережу координував журналіст Артем Бузіла, якого заарештували за звинуваченням у сепаратизмі наприкінці квітня 2015 року, і який 30 березня 2016 року вийшов на свободу відповідно до "закону Савченко" та переїхав до Росії.