СБУ припинила роботу антиукраїнської мережі, яку фінансувало оточення екс-міністра Захарченка

Співробітники СБУ заблокували роботу антиукраїнської мережі, учасники якої причетні до організації провокаційних акцій на замовлення країни-агресора

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України. 

З'ясувалося, що журналіст Артем Бузіла (заарештований за звинуваченням у сепаратизмі наприкінці квітня 2015 року) координував антиукраїнську мережу, отримуючи накази з адміністрації російського президента щодо проведення антиукраїнських заходів.

"Фінансування її здійснювалося оточенням колишнього міністра МВС України Захарченка. Правоохоронці у рамках  відкритого кримінального провадження провели 28 санкціонованих обшуків у фігурантів справи в різних регіонах України. Під час них виявлено беззаперечні докази причетності учасників мережі до вчинення протиправних дій в інтересах спецслужб РФ", - наголосили у СБУ.

Таким чином правоохоронці провели слідчі дії у Києві, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській, Миколаївській та Одеській областях.  Під час них слідчі вилучили для проведення експертизи сорок шість магнітних носіїв інформації та тридцять вісім мобільних пристроїв із важливими для досудового слідства матеріалами та даними. 

"Виявлено друковані екстремістські агітаційні матеріалі, документи із грифом "Для службового користування", які могли бути використані спецслужбами РФ для організації диверсій на одному з режимних об’єктів Нацполіції", - зауважили у СБУ.

Також були знайдені матеріали, які мали використати для підготовки в одній із країн Європи фейкової міжнародної конференції із погодженим текстом для спікера на підтримку окупації Криму і дискредитацією української влади. 

"Встановлено учасників "бойової групи" антиукраїнської мережі. Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці виявили карту однієї із областей України з відмітками мостів й інших стратегічних об’єктів та літературу з військової топографії", - підсумували у відомстві.

У СБУ додали, що вилучили у зловмисників сімсот грамів тротилу з п’ятьма електрозапалами, дві гранати Ф-1 та РГД-5, понад шістсот набоїв різного калібру.