Турчинов назвав головну помилку Путіна, що запобігла масштабному вторгненню в Україну у 2014 році

Російська влада зробила серйозний прорахунок навесні 2014 року, що врятувало Україну від повномасштабного вторгнення її військ

Про це заявив секретар РНБО, тодішній в.о. президента Олександр Турчинов в документальному фільмі "Україна. 100 днів над прірвою", повідомляє "Укрінформ".

Він розповів, що впродовж березня 2014 року, приблизно три рази українська розвідка давала дані, що саме о четвертій годині ранку російські війська увійдуть на територію України та почнеться масштабний наступ.

"Перший раз – ми ніч провели на командному пункті, повна бойова готовність. Чекаємо. Танки підійшли практично до кордону і розвернулися. Другий такий раз, впродовж тижня – тепер точно сьогодні о 4 годині буде наступ...", - наголосив Турчинов. 

Секретар РНБО зауважив, що тоді президент Росії Володимир Путін прорахувався, бо вважав, що знищив українську армію, спецслужби та економіку.

Втім, саме добровольці врятували Україну від повномасштабного вторгнення російських військ. За його словами, завдяки добровольцям ЗСУ встигли оговтатися, придбати бронежелети, каски, зброю.

"Він не прорахував того, що в Україні буде створено добровольчий рух. Коли хлопці юристи, викладачі, студенти прямо з Майдану підуть на передову. І власне створення добровольчого руху у той період - це ключовий момент, який зірвав плани Путіна", - підсумував Турчинов.