Савченко про справу Рубана: "хто хоч раз не думав підірвати Раду"

Нардеп Надія Савченко вважає, що наближеного до Медведчука переговорника Володимира Рубана затримали через "війну спецслужб"

Про це Савченко заявила перед допитом у СБУ, повідомляє BBC

Коментуючи ситуацію з Рубаном, вона зауважила, що поважає його за допомогу і звільненні заручників та вважає, що причиною його затримання стала "війна спецслужб".

"Одні підрозділи, сили і структури готові виконати завдання на користь України, а є підрозділи і структури, які їм перешкоджають. Волонтери, які допомагають фронту і спецслужбам, дуже часто бувають підставлені і кинуті цими спецслужбами. На жаль, влада не гребує нічим, особливо, коли бачить, що волонтери бачать правду - свідків треба знищити", - наголосила Савченко.

Понад те, коментуючи можливі теракти у Києві, підготовку яких інкримінують Рубану, вона заявила: "Українці, задайтеся питанням: хто хоч раз не думав знищити цю владу? Знести цю владу, як закликали на всіх майданах. Хто не думав підірвати Верховну Раду або Банкову?"

Читайте також: Що відомо про Рубана та його затримання: "Росспівробітництво", Медведчук та гранати у шухлядах

Зазначимо, після цього генпрокурор Юрій Луценко під час виступу у Раді заявив, що 15 березня внесе до парламенту подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Він каже, що Савченко особисто планувала, вербувала і давала вказівки, як провести терористичний акт у залі парламенту, знищивши дві ложі.