У Конгресі США відбулася прем'єра української стрічки "Кіборги"

Фільм "Кіборги", який показує долі захисників Донецького аеропорту, 14 березня показали в американському Конгресі

Під час прем'єрного показу в американському Конгресі виступив і режисер Ахтем Сейтаблаєв, повідомляє "Укрінформ".

Він зауважив, що 14 березня - це День українського добровольця, що є символічним і важливим для прем'єри його стрічки в США.

"Наша мета - розповісти про те, що там, в Україні, живуть такі самі люди, які прагнуть таких же фундаментальних людських цінностей, чого прагнуть люди по всьому світу - верховенства права, власної гідності, свободи, намагання побудувати таку країну, де будуть мріяти жити наші діти", - наголосив Сейтаблаєв.

За його словами, у "Кіборгах" він також хотів показати, що світ зараз є свідком "народження нової української нації".

Як розповіла продюсер стрічки Іванна Дядюра, глядачі із західних країн мають побачити, що події на Донбасі є "цивілізаційним вибором України", а не громадянською війною, як люблять розповідати кремлівські пропагандисти. 

Читайте також: Історія найдовшої битви україно-російської війни. Чому фільм "Кіборги" варто подивитися кожному

"У цьому фільмі ми показали досить широкий соціальний спектр сучасної України: тут професійні військові, добровольці, люди з вищою освітою, студенти, прості жителі невеликих містечок. Вони різні за фахом, вони говорять українською і російською мовами, вони різного покоління, але їх об'єднує одне - вони захищають свою країну від російського агресора", - підсумувала Дядюра.

Зазначається, що прем'єра "Кіборгів" цього тижня має відбутися у Гаазі, Варшаві та Брюсселі. Понад те, згодом фільм покажуть у Канаді, країнах Балтії, Німеччині та Австралії.