YouTube заборонив своїм модераторам працювати більше 4-х годин на добу

Обмеження торкнулося співробітників, що працюють з фільтрацією підозрілого контенту. На такий крок компанія пішла через турботу про психічне здоров'я модераторів

З відповідною заявою виступила CEO сервісу - Сьюзен Войжітскі, передає The Verge. Вона додала, що навіть 4 години на день багато для такої роботи.

"Це справжня проблема, я сама витратила безліч часу на перегляд цього контенту в минулому році. Це дуже складно",  - сказала вона.

Федеральні закони вимагають від технологічний компаній використовувати подвійну модерацію контенту, що включає в себе автоматичні і людські перевірки.

З нещодавніх пір YouTube почала використовувати систему Content ID, яка займається виявленням і усуненням прямих порушень, пов'язаних із захищеним авторським правом, телебаченням, фільмами і музикою.

Але для роликів, на яких відображено насильство, самогубства та інші жорстокі теми сервіс використовує неповний робочий день модераторів, щоб вони змогли підтвердити наявність тривожного контенту на відеозаписах.

Сьюзен повідомила, що дана проблема може посилитися найближчим часом, так як YouTube пообіцяв найняти 10 000 нових співробітників, щоб усунути недоліки своїх алгоритмів. І при цьому модератори, які працюють не повний робочий день не мають доступу до посібників з психічного здоров'я, як інші співробітники Google, що працюють повний робочий день.

Читайте також: Знущання над дітьми заради мільйонів переглядів. Які відео горе-батьків YouTube тепер блокуватиме